Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Muurikkaspagettia ja jääkaapinjämät salaattia


Los Kaaos mikä tuola kaapisa on vastasa.
On uutta pottua, on lihasoosia, voileipäkakun ylijäämä sörsseleitä, yrttejä, sipuleita....

Eilen marinoittin luulihapiffit ja paistoin sekä muhitutin ne valurautapaasa niin muriaksi, että sitä ois hampaatonki veelly nahan sissään. Marinoinnin ja liemen yhteyvessä oli yrttejä, sipuleita,  valkosipuleita, tabascoa, suolaa, pippuria ja hunajaa.  Lisukkeena tarijottiin uuet potut.

Sihivilä esile, katkaravun jämät ja salaattijuuston jämät sinne.
Nyt sitten raavittaan ne uuet potut puhtaiksi ko kaikki ei viitti syä niitä kuoria - salaatissa.
Sitten siliputtaan sipuli, tillinippu, pari haarukallista herkkukurkkuja, omena, viinirypäleitä, pätkä chilimeetwurstia, ruutattaan majoneesin jämät, ranskankerman jämät, ne voileipäkakun kuorrutteen jämät ja kaikki sekasin kera suolan ja pippurin. Jos ne ravut kerkes jo sullaamaan ja valumaan niin ne ja salaattijuustokuutiot pääle, pikkasen tilliä vielä ja pippuria sekä kierros suolaa. Hattu päähän ja kaappiin.


 Mökki made salaatti.
 

Pätkittään kourallinen täysjyväspagettia issoon kuluhoon ja vettä niskaan niin ettei pää paista.
Sitten räävittään sinne sekkaan ne eiliset lihat ja tunnustellaan oikeen tosissaan ettei tuu ruston paloja tai muita piikkejä kyytiin. Ko liemi ja lihat on siistit niin tuone vain spagetin ja veen päälle leppäämään. Hattu päähän ja hippastaan laittaan tulet ulos sekä pesseen muurikka.

Son hyvä sitten ko siltä tuntuu niin alakaa kokkaamaan viemällä kaikki mahollinen tarpeellinen ulos.
Estrella ja viinilasi on sitten kokkia varten ko joutuu tuosa kärysä seisommaan.
Folion alta löytyy spagettikeksintö ja jääkaapista löyty tilaa viemästä rasia herkkusieniä.
Lisäksi asetilla makkaa pussillinen pahaa viiniä juotavaksi niin kokataan siittä.

Kas näin.
Siinon spagetti ja lihat liemineen. Ootappa vain niin se kassaantuu tuosta kyllä. Ja hyvä on mie kassaan tuon ´gillin´ huomena uuestaan ettei sole aina vinossa.
 
Tulesta pittää muistaa huolehtia.
Ei mittään säärikarvat sulaa liekkejä ko sen verran että pärijää ruoan kansa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liemi on vettäytyny,
sitten siliputtaan ihan käsissä sienet sekkaan, sitten kaajettaan vähän valakkaria ja lopulta ruokakerma.
 
Muhituta kannen alla.
 Hämmentele ja kattele, maistele, kokkeile, ko son kypsä ja valamista niin lapio ruoka kuluhoon.
 
 
 
Valamis !
 
 
 

Tästä veellään semmoset 8 annosta kumpaakin surutta. Jämien yhteen laskettu hinta on 10 €.