Ruokablogilistan kärjessä

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Rasvaton kaalipata

Tehemä kerranki iliman voita jottain.
Levy pääle. Ei ihan täysille.
Kuorittaan ja siliputtaan vitosen kattillaan kaks kevätsipulia, varsineen päivineen.
Perattaan ja siliputtaan kilo kesäkaalta sinne kans. Nyt laitama sinne pari kupillista vettä, riski hyppysellinen merisuolaa ja kansi pääle.

Otama paistinpannu.
Sinne puoli kiloa jauhelihhaa.
Antaa sen kypsyä ja raastama nelijä porkkannaa ja kolome kynttä valakosipulia.
Jauhelihan päälle suolaa ja valakopippuria sekä lorhaus soijaa.
Ko son kypsä niin raastetut sekkaan.
Jauhelihasta irtoaa rasvaa ja nestettä niin nämä tuoreet saa imeä sen.
Perataan ja pilikottaan yks keltanen chili sinne myös. Muukin väri käy. Sattu olleen tätä nyt.
Levyn soppii pistää jo kiini. Eikhän ne siinä hauvu sen aikaa ko tarvis.

Kurkittaan välliin sitä kaalijuttua.
Oos se vettäytyny jo kassaan. Joson niin loruta siirappia puol desiä, hulijauta valakopippuria kohtuuella ja anna hetki olla vielä kannen alla.
Pienennä lämpöä, ei tarvi kiehua yli.

Sitten siirrettään jauhelihaporkkanaseos kaalille kaveriksi ja pestään paistinpannu.

Tätä vaihetta saa sitten pitkittää niin palijon ko jaksaa olla syömättä tai se neste on kavonnu hävöksiin asti. Mie tykkään että sen parempi kaali mitä kauemmin se muhhii.


 
Hintaa koko kommeuvelle tuli 5€. Syötävvää vastaavasti 2 litraa.
 
Jompikumpi on aina halapaa, joko kaali tai jauheliha.