Ruokablogilistan kärjessä

maanantai 12. elokuuta 2013

Omenapiiras

Irtopohojavuoka essiin ja sinne leivinpaperi.

Kuluho mihin mahtuu

3 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita

nämä nypitään sekasin ja lisätään

3 rkl vettä

Taas sekasin.

2 omenaa viipaleiksi
4 rkl mango-kermalikööriä (Helmi)

Ans maustua.

Pohojan voi levittää reunoja myöten vähän koholleen.

Sitten siihen taikinakulhoon
1 muna
1 rahkapurkki
omenasta jääneet liköörit

Sekota.

Levitä pohjan päälle.
Nostele omput siihen.
Sirota sokeria päälle.

200´C kunnes kypsä. N 20 min.



Tarjoile lämpimänä vaniljajätskin kans.
Tai keksi itte paremmin. 

Hintaa tullee 4 €. 

Isosti kanakeittoa

Ensin vuoka, sinne kanankoivet 3 kpl , vettä pohjalle vähäsen, uuniin 200´C vaikka kuinka kauaksi.
Ainaki tunti.
Pese lavuaari mihin kipattaan kaikki vihannekset ja sitten toinen lavuaari tai pöytä mihin laitetaan koivista tullut muovirasia risteilijäksi. Siihen kaikki roskat vain riskisti niin ei tarvi mälijätä jokapaikkaa. Koivista luutki. Muista. Elä heitä hukkaan välistä.

 Hah, ompa pimiä kuva mutta oikeesti ovat varsin tuoreita vihanneksia. Tästä voijaan äkkiä laskea että:
12 kpl / 1,5 kg isoa pottua
4 kpl / 0,5 kg porkkannaa
1 kpl / 400g parsaa
2 sipulia
2 chiliä
3 valakosipulinkynttä

Mullon semmonen varovasti käyrä vihannesveitti millä on pikkusen heleppo kuoria,  ko kerta kuorimaveitti on pesussa. Voi myös kätevästi pilikkoa,viipaloija ja suikaloija. Ko en laittanu suojakäsineitä niin meinaan saksia chilit. Nämä ois tarkotus kaikki saaha kattilaan itteä miellyttäviksi suupaloiksi.
Paitsi parsa. Se laitetaan jälestä käsin. Saa palotella kuitenkin.
Ja vettä päälle. Ja suolaa. Elä ujostele sen suolan kans. Saa olla merisuolaa ja ainaki kouranpohojallinen. Keitto tarvii makua.

Kasvit saa ootella kattilassa kunnes kana on valamis. Sitten uuni pois päältä.
Kana saa jäähä. Se jähtyy sieläki.
Levy päälle ja keitto tulille.

Ko ovat porisseet aikansa niin laita parsat päälle. Ko ruoka alkaa kuplimmaan niin voi levyä pienentää.
Mausteiksi loraus soijaa, loraus hummerifondia,lusikallinen provencen yrttejä ja lusikallinen currya.

Sitten perkaat kanat sinne keittoon. Ihan käsin repimällä tullee hyvä. Muutama nahanpalakin liemeen.
Ei haittaa kettään. Voi ne syä rappeinakin. Tai heittää sitten perkuujätteisiin jos ilettää. Maun tarkistus.
Pitäs olla hyvvää. Josei ole niin pittää lisätä mistä tykkää eniten.



 Tämä maistui meille tämmösenään. Enstaina sitä voi jatkaa koskenlaskijajuustolla ja kookosmaijolla.

Tästäki määrästä taijettiin selevitä seittemällä eurolla. Satsia tuli nelijä litraa.