Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 8. marraskuuta 2013

Vadelmajuustokakku

Nenäpäivän kunniaksi vadelmakakkua, sitäpaitsi pakastevadelmat näyttää vähän pieniltä neniltä.

½ pkt kaurakeksejä
4 mm siivu voita
kouranpohojallinen maapähkinöitä (kuorineen)




Näistä tehhään pohoja elikkä sauvasekotin kouraan ja ohkaseen kuluhoon keksit sekä pähkinät. Möössää. Sulata voi ja kippaa muruseokseen. Sekota. Tasota irtopohojavuoan pohojalle.

1 prk rahkaa oikeen pehmiä maustamaton
1 pkt mascarpone juustoa, pirkkakiekko
1 sitruunan kuori
4 rkl sokeria
1 iso tl vaniljasokeria


Sekota lusikalla.

Liota 3 liivatelehteä.

5 kahavimitallista metsämansikkalikööriä
2 rkl glukoosisiirappia
6 rkl sokeria

Kiehuta kunnes alkoholi häippässee ja sokeri sullaa. Saa vähän sakkaantua. Sekota sekkaan yksi liivatelehti. Kippaa johonki muumimukkiin että jähtyy vähän.

Lisää kahavimitta vettä kattillaan. Kiehuta. Laita loput kaksi liivatetta sinne. Sekota. Kippaa täytteeseen, eli juustomassaan. Sekota. Tasottele murupohojan päälle.

1 pkt vadelmia (2dl)
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Laita vesi ja sokeri kiehumaan. Ko sokeri sulannu, levy kiinni ja kippaa muumimukkiin jähtymään.
Levitä varovasti lusikkaa apuna käyttäen mansikkalikööri juustomassan päälle.



Nostele vadelmat siihen jotenki nätisti.
Lopuksi lusikoi hyytelösokeri vadelmien päälle.

Kelemu niskaan ja kylymään !
 
 
Tämön valamista 5 h päästä tai pikapakasta 30 min. Voi olla jääkaapissa yönki yli.