Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Herkkusienikeitto Juhannussaaren tapaan

Idea tuli ja singahin sohovalta ko huono ohojus.
Keittiöön hop ja matkalla miettiä valamiiksi mitä pilikottaan ja mihin ja montako astiaa tarvi jos niin miksi. Tehkää teki niin . On sitten helepompi. Mutta mie autan nyt.
Paistinpannu, pikkukattila jossa vettä n 2 dl,  soppakattila jossa voi keittää maitopohjasta ruokaa ressaantumatta + muovivispilä, leikkuulauta ja veitsi sekä mittalusikkasetti.
Mitat ovat noin arvioita koska itse olen laiska niitä käyttämään. Menee mutulla.
Ohojeethan on suuntaa antavia. Josei se maistu niin lisää jotain .

Raaka-aineet ja työjärjestys

250g tuoreherkkusieniä eli yksi kaupan rasia
1 sipuli , itse käytin suurta nippusipulia
loraus juoksevaa margariinia
1 tl valakopippuria
1 tl merisuolaa
....
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl sitruunamehua

Nämä palasiksi ja paistinpannulle paistumaan, kun valmiit niin lisää siirappi sekä sitruunamehu. Älä sammuta levyä.
Samaan aikaan laita soppakattilaan nämä aineet ja muovivispilä kätteen

125 ml vehenäjauhoja
20g voita
4 rkl juoksevaa margariinia, tai semmonen pikkulätäkkö
1 tl valakopippuria
kouranpohojallinen merisuolaa
....
~9 dl maitoa + 1 dl kuohukermaa

Samalla kun kuumennat tätä tasaiseksi massaksi niin laita vesi (2 dl)  keittymään pikkukattilaan ja lisää siihen 1 kanaliemikuutio.   

Kun seos on tasaista massaa niin lisää maitoa pikkuhiljaa ,jotta vispilä pysyy kyytissä ja massa hallussa.
Voit pienentää levynlämpöä jos vauhti menee hurjaksi. Muista välillä hämmentää sieniä.
Ensimmäisen maidonlisäyksen jälkeen kaada valmis kanaliemi seokseen. Seos paksunee melko lailla, mutta onneksi meiltä löytyy poppista käsivarsista. Lisää maitoa sekä kerma. Hämmennä. Kun tuntuu että seos pärjää hetken omillaan niin silpua

3  rkl pekonia
4 rkl vaaleaa leipää
tai 1 rkl per ruoka-annos sekä leipää että pekonia

Maitoa voi lisätä keittoon juuri niin paljon kuin se tuntuu itsestä sopevan täyteläiseltä, muttei kuitenkaan nouse pala kerralla ulos kattilasta kauhan mukana. Lisää sienet ja sipulit. Voit sammuttaa levyn - heti kun olet maistanut keittoa. Halutessasi lisää hieman aromisuolaa.
Paista pekoni sekä leivät paistinpannulla rapsakoiksi maistinpaloiksi. 
Annostele keitto kuppeihin. Lisää pinnalle tuoretta / pakastettua persiljaa  teelusikallinen jonka päälle kekoat pekonia ja leipäpaloja. Tämä taisi olla tässä. Ei muutako kylmää juomaa viereen ja syöpöttelemään.