Ruokablogilistan kärjessä

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Currykookospossua Juhannussaaren tapaan

Syö ensin, tässä voi mennä hetki. 

Tarvittet

400g possun palapaistia
2 sipulia
400g porkkanoita
2 chiliä
ykskynsi valakosipuli
purkki kookosmaitoa
curryjauhetta
paprikajauhetta
valakopippurijauhetta
suolaa
hunajaa
voita paistamisseen

lisukeriisi
yrttihaketta

Palottele possun palasia vielä pikkusen pienemmiksi mitä non suoraan paketista otettuna.
Pistä noppa voita paistinpannulle, lihat sekkaan ja mausteet heti perrään. 

Mausteita voipi käyttää runsaasti kohan on valakopippurijauheen kans varovainen, joku maustemitallinen piisannee, muita teelusikalla annostellen. Hunajaa käyttäsin ruokalusikallisen. Suolaa tottumuksen perässä juosten. 

Suikaloi sipulit ja chilit lihojen joukkoon . 
Paistauta sen verran että aromit leviää ja liha saapi vähän väriä sinne tänne. 



Kuori ja palottele porkkanat valamiiksi uunivuokaan/valurautapattaan. 
Ko lihojen väri miellyttää silimää niin kaaja net porkkanoitten pääle.
Pannu takasin levylle ja käytä kookosmaito siinä ennen uunivuokaan kippaamista - saat maut talteen.
Sitten voit vielä käyttää pannun kautta puoli desiä vettä vuokaan. Eipähän mee haaskoille mittään.

Possu saa olla uunissa 2,5 h 150 ´C. Kunnes pikkulusikka pärijää porkkanoille ja lihapalasille. 

Keittele lisukkeeksi riisiä.

Siirtele soosi toiseen laitaan ja kumoa riisi toiseen laitaan niin net immee vielä litkua itteensä.
Koristehökkeeksi persilja- sekä ruohosipulihaketta.